FOTO Avram Iancu a ajuns înot la Tulcea

Avram Iancu a fost întâmpinat de oficiali ai autorităților locale. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, dar și primarul municipiului, Constantin Hogea, alături de zeci de tulceni l-au întâmpinat, joi după amiază, pe Avram Iancu, înotătorul care a pornit înot, pe data de 20 iunie, din Germania, cu destinația Sulina – gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Scopul este acela de a străbate, înot, întreaga Dunăre (de la izvoare – la vărsare).

Joi după amiază, în jurul orei 14.00, el a ajuns la Tulcea și a ieșit din Dunăre în zona hotelului Delta, acolo unde s-a întâlnit cu mai mulți tulceni, veniți să aplaude eforturile depuse de sportivul român.

În discuțiile cu autoritățile tulcene, Avram Iancu a avut numai cuvinte de laudă despre Tulcea:

„Este cele mai frumos oraș de provincie pe care l-am văzut pe parcursul meu din Germania și până aici. Ba chiar aș putea spune că surclasează să vreo două capitale europene“, a spus Avram Iancu.

Înotător în ape deschise, polisportiv, este primul român care s-a încumetat să traverseze înot Canalul Mânecii. Următoarea provocare este parcurgerea înot al întregului curs a Dunării, de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră.

Despre traseul „De la izvoare la revărsare“: nu folosește costum de neopren, parcurge 50 de km – 10 ore de înot, zilnic, a avut startul la Donaueschingen și punct de sosire- Sulina.

„În calitate de bibliotecar, mergând pe urmele acestui personaj (personajul principal din romanul Pilotul de pe Dunăre a lui Jules Verne), într-un mod mult mai greu, doresc să atrag atenția asupra lecturii cărților care, iată, pot schimba vieți, pot scrie şi rescrie povești care se pot transforma, la rândul lor în… romane. Îmi doresc ca generația tânără să DESCOPERE plăcerea lecturării acestui roman tocmai în timpul celor 60 de zile de înot. În timpul lecturării, această generație va avea posibilitatea, ca în paralel, să urmărească deplasarea mea live, prin utilizarea tehnologiei moderne, a GPS-ului, a gadget-urilor specifice vârstei lor. Astfel, s-ar face o simbioză nemaiîntâlnită între clasic şi modern, între aventura imaginară a romanului şi cea reală, între suportul îngălbenit al hârtiei şi display-ului modern al telefoanelor mobile“, menționează sportivul din Petroșani pe pagina de promovare a acestui traseu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*