FOTO Ansamblul Doina Casimcei a reprezentat cu onoare folclorul local la un festival popular organizat în Macedonia

Ansamblul Folcloric Casimcea. FOTO Primăria Casimcea

Membrii ansamblului „Doina Casimcei” au reprezentat cu mândrie și onoare folclorul românesc în cadrul Festivalului popular internațional CVETOVI 2022, ce a fost organizat în perioada 11 – 17 mai în Skopje, Republica Macedonia. Grupul a fost format din copii cu vârste cuprins între 10 și 17 ani, ce au avut de susținut trei spectacole și trei parade populare.

„De-a lungul timpului, ansamblul a arătat valoarea și frumusețea folclorului românesc și celor din Republica Moldova, Macedonia, Bulgaria, Polonia și Austria. Locuri frumoase, încărcate de istorie și cultură, iar Doina Casimcei este mândră că a vizitat aceste locuri”, spune primarul Gheorghe Țilincă.

Ansamblul Doina Casimcei a luat ființă în anul 2011 și are în componența sa copii dornici să descopere tainele dansului și cântecului popular dar și să păstreze tezaurul folcloric național. Dând dovadă de multă ambiție și pasiune, la doar un an de la înființare a reușit să câștige Marele Premiu al Festivalului „Ziua Floriilor” din localitatea brăileană Mircea Vodă, urmând apoi numeroase alte premii.

„Copiii din ansamblu au investit suflet, pasiune și dăruire, iar după multă muncă și perseverență rezultatele au început să apară. Micii artiști au participat la numeroase festivaluri, promovând tradiția și portul popular: festivalul internațional pentru copii și tineret Peștișorul de aur – Tulcea, unde au obținut locul I, urmând apoi Festivalul de folclor de la Târgu Jiu – locul I, Festivalul de folclor de la Vatra Dornei – locul I, Festivalul de folclor de la Șimleul Silvaniei, unde au obținut locul I, Festivalul Internațional de folclor Cătălina – Iași, precum și la multe alte festivaluri de folclor”, a povestit edilul din Casimcea.

El spune că ansamblul Doina Casimcei a scos la iveală multe generații de dansatori, cu vârste ce pleacă de la șase ani, fiind susținut de ONG-ul „Ion Jalea – Casimcea”, dar și de Consiliul local și Primăria Casimcea.

„Dansul ține și de talent, dar, fără muncă, nu poți ajunge la rezultate frumoase și nu poți face performanță. Toate acestea se datorează și tânărului coregraf Marian Coman. Competițiile de dans la care au participat în toți acești ani au făcut să le crească încrederea în forțele proprii, scena fiind locul în care ei se simt în largul lor”, a mai declarat Gheorghe Țilincă.

Potrivit primarului, copiii care formează și dau viață ansamblului Doina Casimcei sunt invitați anul acesta și în Polonia, în perioada 21 – 25 iulie, și Grecia, între 23 și 28 august.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*