Dosare penale și zeci de amenzi pentru tăietorii ilegali de lemne din județul Tulcea

Politistii au confiscat lemnul tăiat ilegal. FOTO IPJ Tulcea

Reducerea fenomenului tăierilor ilegale de arbori reprezintă un domeniu prioritar pentru Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.. În prima jumătate a lunii februarie,  polițiștii tulceni au acționat pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor silvice, ocazie cu care au constatat 6 infracțiuni pentru care s-au întocmit dosare penale și au aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale.

Reprezentanții IPJ Tulcea, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic  au organizat și desfășurat 25 de controale pentru prevenirea și combaterea activităților de tăiere ilegală a arborilor, prevenirea și combaterea transportului ilicit de material lemnos și controlul comercializării materialului lemnos în vederea sancționării activităților ce contravin prevederilor legale.

Cu această ocazie au fost verificate 30 de mijloace de transport, fiind constatate un număr de 6 infracţiuni și au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.385 de lei. De asemenea polițiștii au ridicat în vederea confiscării 27,15 metri cubi de material lemnos în valoare de 3.257 de lei.

De exemplu, polițiștii Poliției Orașului Măcin au depistat în afara localității Măcin, un bărbat de 48 de ani, din Tulcea, care transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 0,25 metri cubi de material lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă. S-a luat măsura confiscării cantităţii de 0,25 m.c material lemnos, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 5.000 lei.

În Greci, polițiștii au depistat pe raza de competență, un bărbat de 30 de ani, din Tulcea, care transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1,213 metrii cubi de material lemnos. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 lei, iar materialul lemnos găsit asupra acestuia a fost ridicat în vederea confiscării. În Ciucurova de asemenea, oamenii legii au depistat un bărbați 36 de ani, din localitatea Ciucurova, care transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 0,30 metri cubi de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu 5.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*