Bărbat cercetat penal după ce, beat fiind, s-a răsturnat cu șalupa pe canalul Caraorman. Patru persoane au ajuns în apă

Cercetat penal după ce, beat fiind, s-a răsturnat cu șalupa pe canalul Caraorman. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii Biroului Județean Transporturi Tulcea au fost sesizați în seara zilei de sâmbătă, 13 noiembrie, de lucrătorii Căpităniei Portului Sulina, cu privire la faptul că o ambarcațiune s-ar fi lovit de mal și s-a răsturnat pe canalul Caraorman, în localitatea Crișan, județul Tulcea.

Potrivit IPJ Tulcea, din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că un bărbat de 39 de ani, din municipiul Constanța, în timp ce conducea o ambarcațiune pe canalul Caraorman, la o distanță de aproximativ 300 de metri de canalul Sulina, ar fi intrat în coliziune cu malul drept al apei, răsturnându-se. În urma impactului, patru persoane aflate în ambarcațiune au fost proiectate în apă, ulterior ajungând pe mal.

Conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Căpităniei Portului Sulina, rezultatul fiind de 0,63 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul orășenesc Sulina, pentru prelevare de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unei nave sau exercitarea atribuțiilor de serviciu de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică mai mare de 0,80 g/litru alcool pur în sânge sau se află sub influența unor substanțe psihoactive și vătămare corporală din culpă.

În continuare, se efectuează cercetări de către polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea, în cooperare cu specialiști din cadrul Căpităniei Zonale Tulcea, pentru stabilirea situației de fapt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*