Atenție la bicicliști: pot fi beți și să cadă din senin pe carosabil

Testarea cu etilotestul. FOTO Ilustrativ TLnews.ro

Polițiștii tulceni atrag atenția participanților la traficul rutier să fie cu atenție sporită la bicicliști. În 24 de ore au fost înregistrate două accidente rutiere cu tot atâția bicicliști, ambii aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii tulceni au fost sesizați în cursul zilei de 15 mai pe raza municipiului, pe strada Isaccei, la un accident rutier. Oamenii legii au stabilit că un bărbat de 60 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea o bicicletă pe strada Isaccei, din municipiul Tulcea, a pierdut controlul vehiculului, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, rănindu-se.
În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat concentrația de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, un alt bărbat de 60 de ani, din comuna Topolog, în timp ce conducea o bicicletă pe DN22A, în comuna Topolog, a pierdut controlul asupra bicicletei, care a lovit un cap de pod. În urma testării cu aparatul etilotest a biciclistului a rezultat concentrația de 0,65mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În ambele cazuri polițiștii tulceni au întocmit dosar penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*