Ansamblul Folcloric ”Dorulețul” invitat să participe la Festivalul-Concurs Internațional de Folclor ”Bulgarian Rose”

Ansamblul Doruleț a fost invitat în Bulgaria

În perioada 23-28 august Ansamblul Folcloric ”Dorulețul”, va lua parte la a-X-a ediție a Festivalului-Concurs Internațional de Folclor ”Bulgarian Rose” , ce se va desfășura la Primorsko, Bulgaria. Festival ce este susținut de Ministerul Culturii – Bulgaria, Școlile Naționale de Arte din Kotel și Shiroka Laka, alte instituții culturale, persoane fizice și juridice care simpatizează obiectivele și ideile festivalului.

În cadrul festivalului sunt invitate ansambluri din Grecia, Serbia, Moldova, Rusia, Turcia, Macedonia, România etc.

Festivalul- concurs are mai multe secțiuni : soliști vocali , coregrafie , soliști instrumentiști, de asemenea componența juriului internațional este formată din specialiști din domeniul culturii și artelor din țările participante la festival.

Cei 27 de dansatori și 2 soliști vocali ai ansamblului tulcean vor încerca să impresioneze publicul de la Primorsko cu jocurile și piesele mioriticului pământ dobrogean cum ar fi:”Beștepeanca”,”Paidușca”,”Fedeleșul”,”Popârlanul”, ”Cadineasca”,”Șchioapa”,”Biru Greu”,”Popârlanul”,”Sârba de la `77,”Hora pe bătaie”,”Bătuta de la Enisala”,”Geambășeasca”. Ca de fiecare dată, coregrafia pe care tinerii dansatori o vor prezenta în cadrul festivalului este semnată de către profesorul Ștefan Coman.

Cultivarea afecțiunii şi respectului pentru tradiţii, obiceiuri, folclor, stimularea implicării tinerei generaţii în activităţi de transmitere şi conservare a patrimoniului cultural, asigurarea dialogului intercultural, valorificarea potențialului artistic al copiilor şi tinerilor prin promovarea folclorului naţional şi al schimbului de experiență cu ansambluri de peste hotare de asemenea consolidarea legăturilor internaționale și cooperarea dintre copii bazate pe schimburi culturale și creative sunt câteva dintre scopurile pe care organizatorii evenimenului încearcă să le promoveze în cadrul Festivalului ”Bulgarian Rose”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*