Amenzi în valoare de 6000 lei aplicate de jandarmii tulceni pentru culegerea ilegală de… vâsc

Jandarmii din cadrul IJJ Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Jandarmii tulceni au aplicat sancţiuni în valoare de 6000 lei prevăzute de legea privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

În data de 14 decembrie, jandarmii tulceni, în urma executării unei acţiuni specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în domeniul silvic pe raza ocolului silvic Ciucurova, au constatat şi aplicat un număr de 5 sancţiuni contravenţionale, respectiv 3 amenzi în valoare de 6000 lei şi 2 avertismente, pentru fapta prevăzută de Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, respectiv recoltarea de produse nelemnoase (vâsc) din pădurea ocolului fără a avea aprobare în acest sens.

Conform art. 17, lit. c din Legea171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, constituie contravenţie silvică şi se sancţionează cu amendă de la 800 lei până la 1000 lei recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului şi/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*