Acțiunile polițiștilor tulceni în perioada sărbătorilor de iarnă

Polițiștii tulceni. FOTO Cătălin Schipor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea îşi concentrează acţiunile, în perioada sezonului rece și pe timpul sărbătorilor de iarnă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul întregului județ.

Astfel, în această perioadă, polițiștii tulceni vor desfășura mai multe acțiuni:

  • Pe linia prevenirii și combaterii furturilor de animale, polițiștii vor verifica modul de respectare a legislației privind comercializarea animalelor, depistarea persoanelor care se ocupă cu comercializarea ilegală a animalelor și a produselor din carne.
  • Pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului, polițiștii vor verifica respectarea prevederilor legale privind organizarea și realizarea pazei și protecției bunurilor și valorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării acestora, identificarea deținătorilor de valori și a societăților specializate care realizează transportul de valori cu încălcarea prevederilor legale, în cadrul Planului de Acțiune ”Safety Cash”.
  • Polițiștii vor desfășura acțiuni pentru prevenirea și combaterea furturilor de material lemnos și a ,, pomilor de Crăciun,,, verificând legalitatea transporturilor de materiale lemnoase și a pomilor de Crăciun, precum și a comercializării acestora.
  • Pe linie de arme, exploziv și substanțe periculoase, se vor desfășura controale la societăți comerciale implicate în operațiuni cu articole pirotehnice, în vederea stabilirii legalității activităților derulate, dar și efectuarea de verificări în complexele comerciale, piețe, târguri sau alte locuri de comercializare de pe raza județul Tulcea, pentru verificarea legalității operațiunilor de deținere și comercializare către populației sau persoane juridice a articolelor pirotehnice.
  • De asemenea, polițiștii rutieri vor intensifica activitățile pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere și a faptelor antisociale pe tronsoanele de drumuri interjudețene, vor organiza acțiuni în vederea controlului în trafic a stării tehnice a vehiculelor și a dotării acestora cu anvelope de iarnă sau lanțuri/dispozitive antiderapante omologate.

În derularea tuturor acțiunilor sunt implicați aproximativ 50 polițiști zilnic, de la structurile de ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale, poliție rutieră, arme, explozivi, substanțe periculoase, etc.

Recomandări pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, polițiștii tulceni vă recomandă să țineți cont de câteva măsuri minime de protecție pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor în această perioadă.

Pentru prevenirea furturilor din locuință:

  1. Asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scării sau în curte.
  2. Când părăsiţi domiciliul verificaţi dacă aţi închis bine uşile şi ferestrele.
  3. Dacă lăsaţi cheia altei persoane pentru a avea grijă de casă, asiguraţi-vă că aceasta este de încredere.
  4. Nu lăsaţi singure sau nesupravegheate în locuinţa dvs. persoane pe care nu le cunoaşteţi suficient
  5. Nu discutaţi în public sau în prezenţa unor persoane necunoscute despre bunurile de valoare pe care le deţineţi şi locul unde le păstraţi.

Pentru prevenirea furturilor din buzunare:

  1. Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea sunt locurile cele mai vulnerabile şi cele mai des vizitate de hoţi.
  2. Dacă aveţi plase cu cumpărături nu lăsaţi niciodată portofelul deasupra acestora.
  3. Nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani.
  4. Dacă aveţi multe bagaje depozitaţi-le în faţa dumneavoastră şi nu le lăsaţi în grija copiilor.

Pentru prevenirea tâlhăriilor:

  1. Nu purtaţi telefonul mobil la vedere!
  2. Nu cumpăraţi telefoane mobile de la persoane puţin sau deloc cunoscute, pentru că obiectele ar putea proveni din furt sau tâlhărie!
  3. Evitaţi să vă deplasați prin locuri neiluminate!
  4. Dacă locuiţi într-o zonă slab iluminată stradal, însoţiţi-vă copilul sau asiguraţi-vă că este însoţit de persoane de încredere.

Pentru prevenirea furturilor de animale:

  1. Nu lăsaţi animalele nesupravegheate pe islazuri izolate de localitate, pe marginea drumurilor sau a pădurilor, mai ales pe timp de noapte sau vreme nefavorabilă.
  2. Nu lăsaţi nesupravegheate animalele şi atelajele pe stradă, cât timp dumneavoastră desfăşuraţi alte activităţi.
  3. Asiguraţi adăpostul (grajdul) pentru animale cu încuietori solide şi iluminat.
  4. Acordaţi o atenţie sporită acelor persoane străine care se prezintă drept cumpărători de animale şi care, sub acest pretext, vă vizitează gospodăria. Reţineţi semnalmentele acestora sau ale mijloacelor cu care se deplasează (numărul maşinii).
  5. Nu angajaţi persoane cărora nu le-aţi stabilit identitatea pentru a vă ajuta la paza şi păşunatul animalelor.
  6. Nu cumpăraţi, nu vindeţi şi nu transportaţi animale fără a avea actele eliberate de primăria şi unitatea sanitar-veterinară din localitatea de domiciliu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*