Un tânăr din Tulcea a fost depistat aproape în comă alcoolică la volan

Echipaj de politie. FOTO arhiva

Conducătorii auto care se urcă băuți la volan par să se înmulțească în județul Tulcea. La scurt timp după ce polițiștii au depistat un cu o concentrație de de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, un altul, cu o concentrație mult mai mare a fost scos din trafic.

 

În funcție de „antrenamentul“ fiecărei persoane în ceea ce privește consumul de alcool, organismul poate fi afectat de la un pahar de vin sau de la câteva sticle. La fel se întâmplă și cu starea de comă alcoolică, ce poate apărea la consumul de cantități diferite de alcool. În general ceea ce depășește o concentrație de 2 grame alcool pur în sânge sunt cazuri ce sunt aproape de a intra în comă alcoolică. În România, Codul Rutier prevede o limită de 0,8 g/l alcool pur în sânge dincolo de care apare răspunderea penală. În trecut, limita a fost coborâtă, de la 1 la mie la 0,8 la mie. Concentrația de 0,80 g/l alcool pur în sânge este echivalentă cu o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În Tulcea, în noaptea de 12 spre 13 decembrie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Isaccei, pe care l-au tras pe dreapta. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat concentrația de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ceea ce înseamnă peste 2 g/l alcool pur în sânge, o concentrație căreia nu îi rezistă multe persoane în picioare, cu atât mai mult să fie în stare să conducă.

Pe numele tânărului inconștient s-a întocmit dosar penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*