Un minor instituționalizat a fost agresat și ținut împotriva voinței sale într-o locuință din Babadag

Sediul Poliției și al Primăriei Babadag. FOTO Cătălin SCHIPOR

Un minor a fost convins de către doi localnici din Babadag pe care îi cunoștea, să meargă să îi ajute în gospodărie, înțelegându-se probabil la o sumă de bani. Între cele două părți au apărut discuții în urma cărora, minorul a fost bătut și încuiat în casă pentru a nu pleca.

Potrivit reprezentanților IPJ Tulcea, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în cursul zilei de 4 septembrie, sub pretextul desfășurării unor activități de natură gospodărească, un minor în vârstă de 14 ani, de la Centrul de Permanență Babadag, ar fi ajuns la domiciliul unor persoane cunoscute, un bărbat, de 24 de ani și o femeie de 22 de ani, ambii din localitatea Babadag, județul Tulcea.

La locuința celor doi, în urma unui conflict spontan, adolescentul a fost agresat, apoi a fost închis în casă, împotriva voinței sale. În cele din urmă, minorul a fost eliberat, iar acesta a anunțat personalul Centrului despre cele ce a pățit, iar mai departe a fost anunțată poliția

La data de 5 septembrie, cei doi suspecți au fost reținuți pe bază de Ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și loviri sau alte violențe, urmând ca în cursul zilei de 6 septembrie, să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*