VIDEO Angajați ai Poliției de Frontieră, prinși la pescuit pe Lacul Răducu, zonă strict protejată

Polițiști de frontieră, prinși la pescuit într-o zonă strict protejata. FOTO captură video.

Trei polițiști de frontieră au fost amendați de un agent al Administrației Rezervația Biosferei Delta Dunării după ce au fost prinși la pescuit pe Lacul Răducu, într-o zonă strict protejată. Incidentul s-a aflat după ce imagini video au fost postate, în urmă cu câteva zile, pe Facebook.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, din primele verificări s-a constatat că evenimentul ar fi avut loc în data de 18 ianuarie, când doi angajaţi din cadrul Gărzii de Coastă și unul de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, aflați în timpul liber, au fost sancționați contravențional de către un agent din cadrul Administrației Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru ca au intrat cu o barca pe Lacul Răducu, situat între Brațele Chilia și Sulina, o arie protejată, interzisă accesului liber.

„Precizăm că la acea dată nu era perioadă de prohibiție la știucă. Conducerea Gărzii de Coastă s-a sesizat cu privire la aspectele semnalate și a dispus efectuarea unor verificări prin Biroul Control”, au transmis reprezentanți ai instituției.

Cei trei lucrători au fost sancționați pentru nerespectarea accesului în zona respectivă și nu pentru braconaj deoarece, deși în barcă se afla o undiță, nu ar fi existat și o captură de pește.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*