Tulceanca Denisa Călin câștigă a X-a ediție a Festivalului-Concurs „Natalia Șerbănescu”

Tulceanca Denisa Călin câștigă a X-a ediție a Festivalului-Concurs „Natalia Șerbănescu”

Satul Pescăresc Tradițional Tulcea a găzduit, în zilele de 6 și 7 august, a X-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Interpretare a Muzicii Populare „Natalia Șerbănescu”, eveniment organizat de Ansamblul Artistic Județean „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea. La ediția din acest an s-au înscris 39 de concurenți: 22 la categoria de vârstă 9-15 ani, 15 la categoria 16-40, respectiv, doi la categoria instrumentiști.

Concursul desfășurat joi seară, cu începere de la ora 19.00, a impresionat atât juriul, cât și spectatorii prin calitățile interpretative și varietatea costumelor populare ale concurenților reprezentând aproape toate zonele etnofolclorice ale țării. Calitatea ridicată a evoluțiilor, interesul vădit al participanților pentru cultura tradițională și cântecul popular românesc, conjugate cu exigențele acestui festival de tradiție, au făcut ca jurizarea să dureze până târziu în noapte, specialiștii făcând cu dificultate departajarea.

Programul de vineri a început cu un recital al solistului giurgiuvean Stelian Păun, câștigătorul ediției a IX-a a Festivalului-Concurs Național de Interpretare a Muzicii Populare „Natalia Șerbănescu”, ca la microfon să cânte apoi, pe rând, soliștii vocali ai Ansamblului „Baladele Deltei”: Costel Atanasof, Laura Mocăniță, Laura Feraru și Georgeta Nichifor.

Comisia de jurizare, formată din Marian Tănase Marin, în calitate de președinte, și Ileana Vieru, Cristian Obrejan, Ștefan Coman, Aurelian Croitoru, membri, în urma dezbaterii, a stabilit că Marele premiu și Trofeul Festivalului a fost câștigat de interpreta Denisa Călin, din localitatea tulceană Niculițel.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*