Peste 20 de străini, depistați anul trecut de polițiștii tulceni de imigrări cu ședere ilegală în România

Peste 20 de străini, depistați anul trecut de polițiștii de imigrări cu ședere ilegală în județul Tulcea

Polițiștii Serviciului pentru Imigrări al Județului Tulcea au asigurat în cursul anului 2021 managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 3.147 de persoane, dintre care 1.945 din state terțe și 1.202 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 21 de străini în situații ilegale și emise 13 decizii de returnare și două comunicări de părăsire a teritoriului României. De asemenea, au fost emise 441 de avize de angajare pentru lucrători permanenți și au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 70.900 lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Județului Tulcea, în cursul anului 2021, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 3.147 de persoane, dintre care 1.945 străini din state terțe, cei mai mulți din Vietnam, Sri Lanka, Bangladesh și 1.202 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Italia și Norvegia.

Principalele scopuri pentru care străinii și-au stabilit reședința pe teritoriul României sunt: angajare în muncă, conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetățenilor români, UE sau SEE), sau stabilire permanentă pe teritoriul țării noastre.

În ceea ce privește admisia în România, în perioada de referință au fost soluționate 7 invitații depuse pentru străini din Egipt, Sri Lanka, Maroc, Siria și Uzbekistan.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 467 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, în calitate de lucrători permanenți, 441 de cereri fiind avizate pozitiv.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 1.040 de permise de ședere, dintre care 1.028 pentru ședere temporară și 12 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 104 de certificate de înregistrare și 6 cărți de rezidență permanentă pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 44 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 24 de străini în situații ilegale. Pentru străinii aflați în situații ilegale sau care nu mai întruneau condițiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de ședere, au fost emise 13 decizii de returnare și 2 comunicări de părăsire a teritoriului României prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară, iar 9 străini au fost puși în legalitate. În 2 dintre cazuri a fost aplicată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pentru perioade de 1 an.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 70.900 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, ale O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și ale O.U.G. nr. 102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre ale U.E./S.E.E./Confederației Elvețiene și membrilor de familie ai acestora, cu modificările și completările ulterioare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*