FOTO VIDEO Sărbătoarea Berii la Tulcea și-a deschis porțile pe Faleza Dunării. Tulcenii şi turiştii sunt aşteptaţi să se distreze timp de trei zile

Sărbătoarea berii la Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Sărbătoarea berii la Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

A început Sărbătoarea Berii la Tulcea. Timp de trei zile localnicii și turiști sunt așteptați pe faleză să savureze din diversitatea tipurilor de bere pe care organizatorii le-au pregătit, din mâncărurile tradiționale specifice zonei, dar și din nelipsitele preparate la grătar. Cei care vin la această manifestare pot urmări programe artistice susținute în fiecare seară de trupe cunoscute din România.

”Pentru prima dată  avem Sărbătoarea Berii la Tulcea. Prima ediție pe care ne-o dorim o ediție plină de voie bună și de activități foarte relaxante pentru toți tulcenii” spune Marinela Olei, organizatorul evenimentului.

Timp de trei zile, amatorii de bere vor putea degusta din sortimentele cu care comercianții au venit pregătiți.

”Noi îi așteptăm cu diverse branduri de bere, deci pentru prima dată în Tulcea avem la draft: Heineken, Silva Neagră, Silva Blondă, Ciuc, Neumarkt și vedeta festivalului Golden Brau” a mai spus  Marinela Olei.

Insula berii este vedeta acestor zile la Tulcea. Aici berea rece și spumoasă este servită la metru și mai mult decât atât comercianții au și oferte, la zece beri cumpărate una este gratis. Jurnaliștii Tulcea NEWS l-au întrebat pe Daniel, ce sortiment de bere preferă românii, iar răspunsul nu a întârziat să apară:

”Cea mai apreciată bere este cea blondă, românilor le plac blondele” afirmă Daniel Ivan, comerciant de bere.

Însă berea rece merge alături de un regal gastronomic, așa că pe faleza din Tulcea găsiți în aceste trei zile standuri care conțin produse tradiționale românești, dar și nelipsitele produse din pește, specifice zonei: borș din pește, saramură din pește, hamsie, midii pane. Specialitatea bucătarului-șef Valentin storceagul, pe unde se duce în țară cu acest sortiment nu dă greș.

”Este o ciorbă foarte gustoasă pe care o promovez de vreo 7-8 ani de zile în toată România și care începe să prindă. Ingredientul secret este peștele, familia sturionilor sau somn. Nu mai vorbim de storceag cu un alt pește” precizează bucătarul-șef.

Deliciile culinare nu se opresc aici, standurile cu produse tradiționale diverse îi așteaptă pe toți pofticioșii.

”Avem și preparatele la grătar specifice bucătăriei tradiționale românești. Avem mititei, avem frigănelele, grătare, scăriță afumată de porc și o gamă variată de cârnăciori, dar să nu uităm și de sărmăluțele la ceaun, sărmăluțe care sunt însoțite de mămăliguță și de ardei iute” a adăugat Marinela Olei, organizatorul evenimentului.

După o masă copioasă și o bere rece, vizitatorii își pot încânta papilele gustative și cu deserturi delicoase. Gogoșile, clătitele, gofrele dar și cel mai cunoscut desert – înghețata  este și ea nelipsită de la ”Sărbătoarea Berii”. Jurnaliştii Tulcea NEWS au vorbit cu un comerciant tulcean de înghețată care a dezvoltat o adevărată afacere, iar cele șapte sortimente sunt aduse din Irlanda.

”Cacao cu vanilie, vanilie simplă, vanilie cu toping de caise, vanilie cu toping de kiwi, vanilie cu toping de căpșuni și la pahar. Cea mai apreciată și pe care toată lumea o ia este vanilie cu ciocolată. Toată înghețata este adusă din Irlanda, conform standardelor europene, credem că e cea mai bună, cea mai gustoasă. Secretul e să știi să o învârți, multă dragoste, pasiune, suflet dacă vrei să faci ceva” spune Andrian Serghei, comerciant de înghețată

Iar dacă vreți să savurați cea mai bună cafea, la ”Sărbătoarea Berii” o găsiți. Tradițional turcească, cafeaua la nisip este cu adevărat gustoasă. De ce? Ne explică Iulian Iancu:

”Ibricul de cupru este un metal care transferă bine căldura, care face cafeaua să fiarbă mai încet pe toată suprafața ibricului, nu mai este influența negativă a gazului și fierbe mult mai încet lăsând cafeaua să-și lase aroma mult mai bine. După ce începe să fiarbă încet… luăm întâi caimacul, după care o lăsăm să mai fiarbă dar nu o lăsăm să dea în fiert”, Iulian Iancu, comerciant de cafea

Sărbătoarea Berii aduce pe lângă licoarea mult îndrăgită, momente de relaxare și voie bună alături de artiști consacrați. Pe scena special amplasată, vor urca diverse trupe, în fiecare seară începând cu ora 17.

”Tulcenii vor avea parte în aceste zile de un program artistic care are la bază câteva ore de program folcloric și capete de afiș: astăzi Haiducii, mâine Schimbul 3 și duminică trupa Proconsul”, a precizat Marinela Olei.

Nici cei mici nu au fost uitați: mașinuțele, caruselele, toboganele îi așteaptă. Intrarea la eveniment este liberă, iar acesta se desfășoară începând de astăzi (12 iulie) până duminică seară (14 iulie).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*