Trafic fără probleme în municipiul Tulcea după prima zăpadă. Andaluzia Luca: “Ne așteptăm la cod galben sau roșu de viscol”

Utilajele de deszăpezire și împrăștiere material antiderapant au acționat pe străzile din municipiu. FOTO Facebook/Andaluzia Luca

Prima ninsoare a fost blândă pentru Tulcea, stratul de zăpadă fiind mic și fără a pune probleme. Cu toate acestea, unii tulceni s-au aventurat cu mașinile total nepregătite de iarnă pe șosele și au creat mici situații, dar din fericire nimic grav.

Potrivit reprezentanților autorităților locale, s-a început împrăștierea clorurii de calciu lichidă pe străzi încă de la ora 17.00 a zilei de 15 ianuarie, pentru a se preîntâmpina înghețul, pe toate arterele principale. În dimineața de 16 ianuarie, de la ora 3.30 au ieșit utilajele de deszăpezire și sărărițele.

„S-a intervenit pe marea majoritate a străzilor principale, în special cele către instituțiile publice și școli. Încă nu se pune problema de a se aduna zăpada, stratul fiind relativ mic. Mâine (17 ianuarie – n.r.), conform prognozei meteo vor fi 15-20 cm de zăpadă, cu cod galben și chiar roșu de viscol,“ a precizat viceprimarul Andaluzia Luca.

Aceasta îi sfătuiește pe tulceni să nu iasă cu mașinile neechipate de iarnă pe șosele, și îi sfătuiește pe toți să iasă să își curețe zăpada de pe trotuare din dreptul imobilelor, sediilor de firmă, în caz contrar riscând amenzi din partea Poliției Locale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*