Trafic fără probleme în municipiul Tulcea după prima zăpadă. Andaluzia Luca: “Ne așteptăm la cod galben sau roșu de viscol”

Utilajele de deszăpezire și împrăștiere material antiderapant au acționat pe străzile din municipiu. FOTO Facebook/Andaluzia Luca

Prima ninsoare a fost blândă pentru Tulcea, stratul de zăpadă fiind mic și fără a pune probleme. Cu toate acestea, unii tulceni s-au aventurat cu mașinile total nepregătite de iarnă pe șosele și au creat mici situații, dar din fericire nimic grav.

Potrivit reprezentanților autorităților locale, s-a început împrăștierea clorurii de calciu lichidă pe străzi încă de la ora 17.00 a zilei de 15 ianuarie, pentru a se preîntâmpina înghețul, pe toate arterele principale. În dimineața de 16 ianuarie, de la ora 3.30 au ieșit utilajele de deszăpezire și sărărițele.

„S-a intervenit pe marea majoritate a străzilor principale, în special cele către instituțiile publice și școli. Încă nu se pune problema de a se aduna zăpada, stratul fiind relativ mic. Mâine (17 ianuarie – n.r.), conform prognozei meteo vor fi 15-20 cm de zăpadă, cu cod galben și chiar roșu de viscol,“ a precizat viceprimarul Andaluzia Luca.

Aceasta îi sfătuiește pe tulceni să nu iasă cu mașinile neechipate de iarnă pe șosele, și îi sfătuiește pe toți să iasă să își curețe zăpada de pe trotuare din dreptul imobilelor, sediilor de firmă, în caz contrar riscând amenzi din partea Poliției Locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*