Sute de kilograme de pește, pescuite ilegal, descoperite de polițiștii de frontieră tulceni

Sute de kilograme de pește, pescuite ilegal, descoperite de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră, independent sau în cooperare cu lucrători din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au desfășurat săptămâna aceasta mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, descoperind astfel 278 kilograme de pește, de diferite specii. Peștele a fost pescuit ilegal, iar polițiștii de frontieră au eliberat cele 29 de exemplare vii de sturion, întocmind ulterior 12 dosare penale.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de sâmbătă, 06 mai, o echipă formată din polițiști de frontieră din Tulcea, aflată în zona Periteașca, a observat o ambarcațiune cu două persoane care desfășurau activități de pescuit comercial.

Procedând la interceptarea ambarcațiunii respective, în momentul în care polițiștii s-au apropiat, cele două persoane au aruncat plasele într-o autoutilitară aflată la malul Mării Negre și au părăsit zona, fără a opri la semnalele polițiștilor. În urma verificărilor au fost identificate persoanele în cauza și au fost descoperite plase cu o captură de pește proaspăt, din specia scrumbie, și 10 exemplare de pește din specia păstrugă.

Ulterior, pe traseul de deplasare a autoutilitarei au mai fost descoperite alte opt exemplare, pește în stare vie din specia păstrugă, abandonate în doi saci de rafie. Peștele a fost redat mediului natural, iar autoutilitara folosită, o ambarcațiune cu motorul aferent și patru plase de pescuit comercial au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Sute de kilograme de pește, pescuite ilegal, descoperite de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO: Garda de Coastă

De asemenea, vineri, 05 mai, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au efectuat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol în zona de competență, Golful Musura, respectiv pe mare, în zona cuprinsă între localitățile Sulina și Sf. Gheorghe.

În urma misiunilor, au fost identificate mai multe unelte de pescuit de tip plase monofilament cu captură de pește din speciile sturion si crap, acest tip de plase fiind interzise atât în ceea ce privește deținerea, cât și în ceea ce privește folosirea la pescuit.

În urma activităților desfășurate de către polițiștii de frontieră au fost confiscate plase de tip monofilament în lungime totală de 1070 m, cantitatea de 39 Kg pește specia crap si cinci exemplare de sturion specia păstrugă cu dimensiuni cuprinse între 70-90 cm, exemplare care au fost redate mediului natural.

În perioada de referință, au fost ridicate in vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: 480 metri plase monofilament, 1.811 metri plase pescuit comercial, în valoare de 10.650 de lei, 280 de metri setcă, în valoare de 1.400 lei, șapte vintire, în valoare de 1.500 de lei, trei ambarcațiuni, în valoare de 14.500 de lei, trei motoare de barcă, în valoare de 29.000 de lei, două autovehicule, în valoare de 52.000 de lei, un rezervor benzină, în valoare de 300 de lei. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Un miracol ! Toata lumea stie , ca de regula, se gasesc numai sutele de metri de unelte de braconat, la peste si numai in mod exceptional, se prinde si vreun braconier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*