Măsurile luate de Căpitănia Zonală Tulcea privind siguranța turiștilor în Delta Dunării, analizate în ședința Colegiului Prefectural

Ședința Colegiului Prefectural. FOTO Prefectura Tulcea

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a prezidat marți, 26 iulie, cu începere de la ora 10:00, ședința Colegiului Prefectural.

În cadrul acestei întâlniri, Căpitănia Zonală Tulcea a prezentat măsurile luate pentru siguranța turiștilor în Delta Dunării pe perioada sezonului estival.

Astfel, pentru a se asigura deplasarea în siguranța a turiștilor spre Delta Dunării au fost efectuate următoarele activități:

  • au fost inspectate din punct de vedere al siguranței navigației 63 de nave de pasageri în curse de zi precum și cinci nave de pasageri cu cabine cu care se efectuează croazierele internaționale;
  • dată fiind situația lucrărilor de la faleză a fost identificată și operaționalizată zona de acostare a navelor de croazieră la faleză și de la Mila 35 pentru această categorie de nave;

O atenție deosebită s-a acordat ambarcațiunilor de agrement, inspecțiile și controalele efectuate vizând starea tehnică și dotările acestora cu mijloace individuale de salvare și inventarul de vitalitate precum și respectarea numărului maxim de pasageri admis la bord, portul vestelor de salvare, calificarea și starea psiho-fiziologică a conducătorilor.

Astfel, s-au efectuat un număr de 153 de inspecții și un număr de 186 de controale, fiind verificate 59 de ambarcațiuni de agrement. Pentru deficiențele constatate s-au aplicat două avertismente și 23 de amenzi, în cuantum de 31.300 de lei. Au fost constatate un număr de trei infracțiuni, instrumentându-se un număr de trei dosare. Infracțiunile constatate au constat în conducerea unei ambarcațiuni fără certificat de conducător de ambarcațiune de agrement.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*