Jandarmii tulceni au aplicat amenzi de peste 3.000 de lei la sfârșitul săptămânii trecute

Pescuit cu unelte neautorizate. FOTO Jandarmeria Tulcea

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au aplicat, la sfârșitul săptămânii trecute, 17 sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 avertismente, valoarea amenzilor fiind de peste 3.000 lei.

Potrivit Jandarmeriei Tulcea, 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 avertismente au fost aplicate pentru pescuitul recreativ al oricăror specii de pești sub dimensiunile minime legale, neprezentarea permisului și pescuitul recreativ al peștilor în perioada de prohibiție.

Totodată, o sancțiune contravențională, a fost aplicată pentru consum de alcool în spațiul public.

De asemenea, jandarmii tulceni au constatat în mod independent două fapte de natură penală (pescuitul cu unelte neautorizate și violența domestică) și au acordat sprijin la constatarea a trei infracțiuni (furtul, distrugerea și violența domestică) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Sâmbătă, 30 martie 2024, în jurul orei 06.00, în zona localității Băltenii de Sus, jandarmii au întocmit actele de sesizare în cazul unui bărbat, care pescuia cu o unealtă neautorizată, conform Ordonanței de Urgență nr 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura. Asupra bărbatului, a fost identificată o unealtă de tip năpatcă, astfel că jandarmii au procedat la ridicarea în vederea confiscării uneltei de pescuit și predarea acesteia către organele abilitate. De asemenea, au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit cu unelte neautorizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*