Preasfințitul Părinte Visarion a slujit sfânta liturghie arhierească la Biserica Sf. M. Mc. Dimitrie din Izvoarele

Preasfințitul Părinte Visarion a slujit sfânta liturghie arhierească la Izvoarele. FOTO Episcopia Tulcii

Biserica Sf. M. Mc. Dimitrie din localitatea Izvoarele, prot. Niculiţel s-a aflat astăzi în sărbătoare prilejuită de prezența în mijlocul credincioșilor a Preasfințitul Părinte Visarion, care a slujit cu acest prilej sfânta liturghie arhierească.

Preasfinția Sa a slujit în sobor de preoți și diaconi, la slujbă luând parte credincioșii din localitate, îmbrăcaţi în costrume tradiţionale, mare parte dintre ei de etnie greacă, pentru care slujirea arhierească de astăzi a constituit o mare bucurie și  binecuvântare.

În cadrul slujbei au fost pomeniți ctitorii actualei bisericii, întemeiate în urmă cu peste 115 de ani, precum și donatorii și susținătorii ei de astăzi În ultimii ani, la biserică au avut loc lucrări de restaurare a sfântului lăcaş, construindu-se totodată şi o capelă funerară, o trapeză şi un nou lumânărar, care a fost astăzi binecuvântat de Preasfinţitul Visarion.

În semn de preţuire pentru frumosa activitate depusă în parohie, preotul paroh Adrian Eftimie a fost hirotesit întru sachelar.

Pentru bucuria făcută enoriaşilor de a poposi în mijlocul lor, preotul paroh i-a oferit Preasfinţiei sale, la finalul slujbei, o icoană cu Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de mir.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul mixt al Catedralei Episcopale Sf. Nicolae din Tulcea.

Parohia Sf. M.Mc. Dimitrie din Izvoarele, prin importanta comunitate de credincioşi greci, care locuiesc aici de peste 200 de ani, are o legătură specială cu mitropolia de Mytilini (Grecia) şi prin faptul că IPS Iacovos, mitropolit de Mytilini vizitează această parohie şi pe credincioşii ei.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*