AJOFM Tulcea a plătit peste 3,4 milioane de lei firmelor care au angajat șomeri

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook
Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook

AJOFM Tulcea a platit peste 3,4 de milioane de lei angajatorilor care au angajat persoane fără loc de muncă de peste 45 de ani, tineri absolventi, tineri NEETs, persoane cu handicap, persoane unici întreținători de familie, șomeri de lungă durată.

Guvernul României a suplimentat bugetul asigurărilor sociale de stat și agențiilor județene pentru ocupare a forței de muncă. Astfel, angajatorii au primit sumele restante pentru subvențiile acordate la angajarea diferitelor tipuri de șomeri.

Începând cu luna ianuarie 2024, conturile angajatorilor au fost alimentate cu sumele restante, aferente convențiilor încheiate și neplătite de către agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă pentru 686 persoane subvenționate.

De asemenea, AJOFM Tulcea va putea onora până la începtutul lunii iunie, toate solicitările eligibile ale angajatorilor, înregistrate în perioada ianuarie – decembrie 2023, pentru încheierea de convenții în baza legii nr. 76/2002. Vorbim aici despre un număr de peste 850 de CNP-uri, ceea ce înseamnă un efort financiar de peste 15 milioane de lei.

După plata cererilor pe anul trecut, AJOFM Tulcea va continua plata cererile depuse în anul acesta (peste 150 CNP-uri până în prezent).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*