Peste 500 de sancțiuni au fost aplicate, săptămâna trecută, de polițiștii tulceni pentru abateri de la siguranța traficului rutier

Constatările jandarmilor tulceni din week-end: 40 de amenzi, în valoare de peste 16.000 de lei

Polițiștii tulceni au acționat în cursul săptămânii trecute pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația în vigoare. De asemenea, au fost reținute și retrase 75 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Tulcea, în cursul săptămânii trecute și în perioada minivacanței de 1 Decembrie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Totodată, în colaborare cu inspectori ISCTR, au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane, care au vizat si verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020, pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total 500 de sancțiuni contravenționale, dintre care 53 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Totodată, 19 pietoni și 18 bicicliști au fost sancționați contravențional pentru traversare prin locuri nepermise și nerespectarea regulilor de circulație a bicicletelor pe drumurile publice.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 20 de permise de conducere și retrase șase certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cele opt zile, polițiștii au constatat și șapte infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*