Jandarmii tulceni asigură măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor religioase de Bobotează

????????????????????????????????????

Efective de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea vor participa mâine, 06 ianuarie 2024, la misiuni pentru asigurarea și menținerea ordinii și siguranței publice pe perioada manifestărilor religioase organizate cu prilejul sărbătoririi Botezului Domnului în municipiul Tulcea, orașele Isaccea, Măcin și localitatea Luncavița.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică  pe timpul desfășurării manifestărilor religioase de la Catedrala Sfântul Nicolae, Biserica Sfântul Gheorghe și Faleza Dunării din municipiul Tulcea, dar și în orașele Isaccea, Măcin și localitatea Luncavița, unde se vor organiza, de asemenea,  slujbe de sfințire a apei.

După oficierea slujbelor religioase, va avea loc împărțirea apei sfințite tuturor celor prezenți, aruncarea  crucii în apele Dunării și tradiționala cursă a cailor din orașul Isaccea.

În zona de distribuire a apei sfințite, vor fi realizate culoare de acces pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților religioase, în vederea prevenirii aglomerărilor de persoane sau alte incidente.

Jandameria Tulcea transmite participanților următoarele recomandări:

să adopte un comportament civilizat și să evite aglomerarea

să manifeste calm și înțelegere față de măsurile stabilite de organizatori

să respecte indicațiile jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică

să nu forțeze accesul pe culoarele realizate în zona de distribuire a apei sfințite

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*