Acțiune a polițiștilor tulceni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit

Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

În perioada 25 – 26 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității activității comerciale, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a comercializării mărfurilor contrafăcute.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate controale la 13 agenți economici din municipiul Tulcea, pentru verificarea modului în care administratorii respectă legalitatea actelor de comerț.

În urma controalelor, polițiștii tulceni au constatat o infracțiune conform Legii 84/ 1998 privind mărcile și indicațiile geografice, au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 lei (la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal).

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 21 de articole de îmbrăcăminte purtând mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de 1.890 de lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*