Tulcenii sunt sfătuiți să își ia măsuri pentru a combate efectele caniculei

Pământ uscat din cauza căldurii. FOTO Dan Gold

Direcția de Sănătate Publică Tulcea a cerut tuturor primăriilor din județ să transmită tuturor măsurile minime ce trebuiesc luate în caz de caniculă.

Județul Tulcea este afectat, potrivit meteorologilor, de un val de căldură caniculară. În aceste condiții, locuitorii trebuie să ia o serie de măsuri minimale, pentru protejarea stării de sănătate și evitarea efectelor nedorite ale caniculei:

  1. Să evite expunerea preIungită la soare între orele 11,00-18,00.
  2. Să consume lichide (între 1,5 — 2 iitri/zi), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă Ia fiecare 20 de minute.
  3. Să consume fructe și legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.
  4. Trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece favorizează deshidratarea.
  5. Se recomandă evitarea consumului de băuturi care conțin cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.
  6. Dacă este absolut necesară expunerea la soare la orele amiezii, trebuie folosită o ținută adecvată: pălărie de soare, haine ample, pe cât posibil din fibre naturale şi în culori deschise.
  7. Evitarea, pe cât posibil, a activităților exterioare care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc).
  8. Preocuparea permanentă pentru starea de sănătate a celor dependenți de noi ( copii, vârstnici, persoane cu dizabilități) oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă aceştia nu le solicită.
  9. Păstrarea contactului permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţele care sunt în vârstă sau cu dizabilități și monitorizarea stării lor de sănătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*