Educație non-formală pentru 350 de elevi din județul Tulcea. Vor fi amenajate spații educative outdoor în trei unități școlare din județ

FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat, astăzi, începând cu ora 10.00, la lansarea proiectului „Activități Creative Outdoor și Relaționare prin Descoperire – ACORD“, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, alături de cei trei parteneri: Școala „Nichifor Ludovig“ din Niculițel, Școala „Gheorghe Banea“ din Măcin și Școala „Danubius“ din municipiul Tulcea.

În cadrul evenimentului, inspectorul general Viorica Pavel a vorbit despre obiectivele proiectului, despre indicatorii lui, dar și despre principalele activități prevăzute.

Obiectivul principal al proiectului este reducerea riscului de părăsire timpurie a școlii în rândul elevilor proveniți din grupuri vulnerabile, din trei comunități educaționale din județul Tulcea, prin dezvoltarea unor măsuri integrate de educație non-formală, orientate pe nevoile elevilor.

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a vorbit despre importanța completării educației formale cu acest tip de învățare outdoor:

„Vreți să scoateți limba română și matematica din clasă și să o duceți în natură întrucât omul are o legătură intrinsecă cu natura. Sunt încrezător că educația poate fi făcută și altfel, mai empatic, mai plăcut decât formalismului anumitor cadre, iar acest tip de proiect are abilitatea de a duce elevii în alte direcții decât unele ce pot avea consecințe negative. Copiii pot, așadar, să se distanțeze de lumea tehnologiei și pot identifica noi alternative de petrecere a timpului în mijlocul naturii. Eu am încredere deplină în conducerea Inspectoratului Școlar Județean, dar și în toți directorii unităților școlare implicate că vor duce la bun sfârșit acest proiect deosebit de important pentru sistemul educațional tulcean“, a transmis, în cadrul conferinței, vicepreședintele Mihai Huleni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*