ARBDD vine în ajutorul pelicanilor creți de pe Insula Ceaplace și suplimentează cu legături de stuf zona de cuibărit a acestora

ARBDD vine în ajutorul pelicanilor creți de pe Insula Ceaplace. FOTO ARBDD

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vine în ajutorul pelicanilor creți de pe Insula Ceaplace și suplimentează cu legături de stuf zona de cuibărit a acestora.

“Dat fiind nivelul crescut al apelor Lacului Sinoe, inspectorii și agenții ecologi ai Biroului Monitoring, Districte Zone Protejate din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au intervenit și anul acesta, suplimentând cu legături de stuf zona de cuibărit a coloniei de pelicani creți de pe Insula Ceaplace – Zonă Strict Protejată din perimetrul Rezervației.

În funcției de starea vremii, sfârșitul lunii ianuarie, respectiv începutul lunii februarie este perioada în care, an de an, se reîntorc în Delta Dunării pelicanii creți (Pelecanus crispus) – cea mai mare specie de pelicani din lume.

Și anul acesta vor găsi condiții bune de construire a cuiburilor și creștere în siguranță a unei noi generații de păsări considerate emblematice pentru Rezervația Biosferei Delta Dunării” – ARBDD.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*