Un nou aviz necesar pentru podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila a fost eliberat

Proiectul podului de peste Dunăre

Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării a acordat avizul de conformitate cu SIDDDD pentru proiectul strategic al României – „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”

Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării a emis pe 12 martie avizul de conformitate cu Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării(SIDDDD), pentru unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale României – „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”.

Podul suspendat peste Dunăre – proiect strategic în Conectivitate este cuprins în Master Planul General de Transport al României și face parte din categoria proiectelor de tip ITI.

„ S-a mai făcut încă un pas important în ceea ce înseamnă construirea podului peste Dunăre dintre Tulcea și Brăila, într-un efort comun legat de realizarea acestei investiții strategice pentru România, cu implicații economice majore pentru județul Tulcea. Faptul că această investiție reper pentru România se dezvoltă pe pilonii Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării arată forța și importanța mecanismului de Investiții Teritoriale Integrate gândit și pus în practică, în premieră în România, la Tulcea”, afirmă Ilie Petre, președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Valoarea proiectului finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 este de 554,3 milioane de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*