Echipajele navelor militare fluviale se instruiesc pe Dunăre, în cadrul exercițiului „Danube Protector”

Exercitiu militar pe Dunare. FOTO Forțele Navale Române

Militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” participă, în perioada 23 – 25 iunie, la o secvență a exercițiului „Danube Protector”, care cuprinde activități de supraveghere a căilor de comunicații fluviale în sectorul cuprins între kilometrii 176 și 220 și pe brațul Sfântu Gheorghe.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, trei vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, patru vedete fluviale din compunerea Divizionului 88 Vedete Fluviale și o șalupă fluvială de remorcare și salvare a Divizionului 131 Nave Sprijin Logistic realizează, conform scenariului exercițiului, controlul și inspecția navelor suspecte care tranzitează zona de responsabilitate, acțiuni de minare și de dragare, precum și acțiuni de apărare a proximității malurilor fluviului Dunărea. De asemenea, militarii ambarcați la bordul navelor fluviale execută numeroase antrenamente de protecție a forței și de descoperire a țintelor aeriene și terestre.

Obiectivul principal al activităților de instruire îl reprezintă evaluarea capacității de acțiune a echipajelor care alcătuiesc gruparea militară navală fluvială a Forțelor Navale Române și care au responsabilitatea de a asigura securitatea la granița de est a NATO.

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” este unul dintre instrumentele de forță ale Alianței Nord-Atlantice pe flancul sud-estic, iar prin activitățile de instruire desfășurate, marinarii militari români contribuie la asigurarea capacității de reacție, precum și la întărirea posturii de descurajare a amenințărilor din proximitatea estică a NATO.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*