A fost semnat noul contract pentru îndepărtarea controlată a exemplarelor de șacal auriu din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării

Șacal în Delta Dunării. FOTO ARBDD

Noul contract pentru îndepărtarea controlată a exemplarelor de șacal auriu din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării a fost semnat.

Având în vedere sesizările populației locale cu privire la pagubele provocate de șacali, studiile recente, cartarea distribuției și evaluările numerice, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a înaintat o informare către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, și s-a primit aprobarea pentru extragerea/recoltarea în perioada sezonului de vânătoare (01.05.2024 – 31.12.2024, respectiv 01.01.2025 – 30.04.2025) a unui număr de 350 de exemplare din această specie, din proximitatea localităților unde au fost sau vor fi sesizate pagube.

A fost semnat deja Contractul de servicii privind îndepărtarea/recoltarea controlată de șacali din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Tulcea iar extragerea urmează să fie efectuată cu prioritate în jurul localităților din Delta Dunării pentru a limita pagubele și a descuraja specia șacal de a intra în perimetrul așezărilor umane” – ARBDD.

Extracția se va desfășura conform unui program săptămânal, cu înștiințarea unităților administrativ-teritoriale (UAT) unde se va efectua acțiunea, cu cel puțin 48 ore înainte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*