125 polițiști, pe teren – în Tulcea – în prima zi de școală. Oamenii legii oferă soluții pentru rezolvarea non-agresivă a conflictelor

Polițiștii, prezenți alături de cei mici. FOTO IPJ Tulcea
Polițiștii, prezenți alături de cei mici. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii tulceni sunt alături de elevi la început de an școlar. Luni, 5 septembrie peste 125 de polițiști, împreună cu ceilalți parteneri instituționali vor acționa în zona celor 141 de unități de învățământ reprezentate de grădiniţe, şcoli şi licee din județul Tulcea, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

Emoțiile și bucuria revederii colegilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor, precum și încrederea cu care elevii încep noul an școlar vor defini această zi, la fel ca în fiecare an, zi în care ne bucurăm să fim aproape de cei mici.

Pentru polițiștii tulceni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale Poliţiei, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Având în vedere faptul că valorile de trafic vor crește pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea tuturor unităților de învățământ și pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ.

Premergător începerii anului școlar 2022-2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea- Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară au desfășurat o serie de activități preventive în cadrul campaniei ,, Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”

Activitățile preventive în unitățile de învățământ se vor intensifica pe parcursul anului școlar, scopul acestora fiind reprezentat de prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială.

Vă dorim un an școlar cu realizări, în siguranță!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*