Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, marcată de polițiștii tulceni în mijlocul elevilor

Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, marcată de polițiștii tulceni în mijlocul elevilor. FOTO IPJ Tulcea

18 octombrie a fost declarată Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, astfel că polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, au marcat acest eveniment prin activități în rândul adolescenților.

Polițiștii de la Biroul de Siguranță Școlară  au vizitat, în cursul zilei de 20 octombrie, elevii din cadrul Liceului Tehnologic ,,Henri Coanda ” din Tulcea.

La activități au luat parte 90 de elevi și trei cadre didactice.

Scopul activităților a fost conștientizarea de către adolescenți a riscului acestui fenomen complex, prin sporirea gradului de informare, fiind astfel transmis în mod mult mai eficient și primit cu entuziasm de către participanți, ce este de știut despre traficul de persoane:

Traficul de persoane rămâne un fenomen în plină evoluție, atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanți, aflați într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogățire rapide și ilegale, cât și al interesului manifestat pentru contracararea acestui fenomen.

Victimele traficului de persoane sunt în principal femei și fete, fără a se limita la aceste categorii, persoanele fiind traficate cu precădere în scopul exploatării sexuale.

Vulnerabilitatea crescută rezultă din traiul în condiții materiale precare, căutarea unor oportunități mai bune în viață, lipsa educației și a accesului la informație ori lipsa experienței de viață socială (minori), atitudini și judecăți naive de genul ,,mie nu mi se poate întâmpla”, proveniența victimelor din familii dezorganizate sau monoparentale (dorința de a scăpa de un mediu abuziv sau neglijent), din centre de plasament, persoane cu dizabilități care sunt ușor victimizabile.

De cele mai multe ori, victimizarea se petrece pe teritoriul altor state, unde există cerere pentru forță de muncă ieftină, pentru servicii sexuale, sau unde există contextul și se tolerează faptele de cerșetorie sau chiar furturi mărunte, la care victimele pot fi obligate să le comită.

Informarea joacă un rol foarte important pentru prevenirea acestei categorii de fapte, iar mai multe informații din domeniu pot fi accesate gratuit pe pagina de internet a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*