Zeci de intervenții ale pompierilor tulceni, în weekendul 22 – 24 iulie

Incendiu de vegetație. FOTO ISU Tulcea

În weekend-ul ce tocmai a trecut, 263 de apeluri la numărul unic de urgență 112 au fost direcționate către dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, în urma cărora pompierii au desfășurat 32 de misiuni.

Incendii

Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 14 incendii, din care 13 de vegetație uscată. În total au ars aproximativ 827 ha de miriște, lăstăriș și vegetație stuficolă. Două dintre aceste incendii au fost de proporții mari și au fost alocate forțe și mijloace suplimentare pentru a fi lichidate.

Reamintim incendiul produs vineri, când în jurul orei 13.00 un apel la numărul unic de urgență 112, solicita intervenția pompierilor pentru a limita efectele produse de un incendiu de vegetație uscată în zona Jurilovca, Sarichioi și Poligonul Babadag. La fața locului au intervenit salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, pompierii din cadrul Detașamentului Tulcea, SVSU Jurilovca, SVSU Sarichioi și forțele din cadrul MApN. Intervenția a fost una extrem de dificilă, salvatorii luptând pentru localizarea și lichidarea incendiului mai bine de opt ore.

Flăcările au cuprins în jur de 400 de ha de vegetație uscată printre care o fermă agricolă întinsă pe o suprafață de 54 de ha, un saivan de animale, o casă de locuit, o cocină de porci, 5.000 de baloți furaje, 19 tone de orz și 18 animale. 435 de oi au fost salvate din calea focului.

Un alt incendiu de mari proporții a izbucnit în data de 24 iulie, la ora 00.30, în localitatea Jijila, unde, pentru gestionarea situației de urgență, s-au deplasat la locul intervenției 16 subofițeri cu trei autospeciale de stingere și SVSU Jijila. Vântul care sufla cu putere a îngreunat misiunea salvatorilor, însă în mai puțin de 3 ore, incendiul a fost lichidat. Flăcările au cuprins aproximativ 400 de ha de miriște și vegetație uscată și 600 baloți de paie.

În ziua de 22 iulie, în jurul orei 02.30, salvatorii militari ai Stației de Pompieri Babadag, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, în localitatea Baia. În urma incendiului, autoturismul a ars în proporție de 95 la sută, fiind cuprinse de flăcări și 200 de kg de furaje din apropiere. Datorită intervenției prompte, focul a fost localizat și lichidat la timp, împiedicându-se astfel propagarea la un saivan de animale care se afla în imediata vecinătate. Au fost salvate 100 de bovine și 40 de ovine. Cauza probabilă a incendiului este un scurt circuit electric.

Intervenții SMURD

Paramedicii militari au intervenit la 17 cazuri pentru acordarea de asistență, îngrijire medicală și transport specializat la unitățile medicale din județ.

Alte situații

În dimineața zilei de sâmbătă, Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei pisicuțe care se afla prinsă sub niște scânduri și resturi de moloz, într-o clădire părăsită. Un echipaj ISU „Delta” Tulcea a ajuns la fața locului și a procedat la salvarea pisicii care a fost predată în siguranță apelantului care a decis să o adopte.

În săptămâna ce tocmai s-a încheiat, inspectorii din cadrul Inspecției de Prevenire, au efectuat un număr de 19 de controale pe linia de prevenire a incendiilor. Patru controale au fost făcute la unități de turism și 15 la alte obiective de interes. În urma controalelor au fost identificate cinci unități de turism care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu și un alt obiectiv de interes. Au fost aplicate un număr de 49 de sancțiuni contravenționale: 35 dintre sancțiuni fiind avertismente și 14 amenzi în valoare de 124.500 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*