Zece percheziții în municipiul Tulcea la persoane bănuite de trafic de droguri. Au fost găsite substanțe interzise, sume de bani, arme

Bani găsiți la percheziții. FOTO IPJ Tulcea

Zece percheziții au avut loc în municipiul Tulcea la persoane bănuite de trafic de droguri, iar anchetatorii au găsit substanțe interzise, sume de bani și arme.

Potrivit IPJ Tulcea, la data de 18 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au documentat activitatea infracțională a patru persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc, ambele în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – ianuarie 2024, persoanele cercetate ar fi deținut și ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis și rezină de canabis) către consumatori din județul Tulcea, pentru sume cuprinse între 60 și 200 de lei.

De asemenea, în repetate rânduri, aceștia ar fi oferit, cu titlu gratuit, țigarete cu canabis, confecționate artizanal.

Cu privire la una dintre persoanele implicate s-a reținut și faptul că ar fi deținut, fără drept, în scopul comercializării, MDMA (ecstasy), drog de mare risc.

În continuarea cercetărilor, au fost puse în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Tulcea, fiind descoperite şi ridicate sume de bani în lei, euro şi lire sterline, cantități de droguri de risc şi de mare risc (haşiş, canabis, ţigări artizanale conținând canabis și ecstasy sub formă de comprimat), un pistol neletal şi o armă cu aer comprimat cu lunetă, grindere, precum și alte mijloace de probă.

La data de 18 ianuarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea a 4 persoane (două fiind membre ale aceleiași familii), pentru 24 de ore.

Astăzi, 19 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a persoanelor, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea, al polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română” – IPJ Tulcea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*