Acțiune desfășurată de Poliția Economică Tulcea: au rezultat amenzi de peste 27.000 de lei

Acțiune de amploare a poliției economice. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pe raza județului în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor de natură economică ce se comit în domeniul comerțului cu mărfuri, în general și al comerțului de produse de panificație, în special, precum și prevenirea/limitarea răspândirii noului coronavirus și reducerea efectelor asupra populației.

În cadrul acțiunii, polițiștii au identificat o femeie de 53 de ani, din orașul Sulina, județul Tulcea, ce deținea 202 țigarete fără timbre naționale, în scopul de a le vinde. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de contrabandă.

De asemenea, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.100 de lei, din care două sancțiuni, în valoare de 21.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, o sancțiune de 5.000 de lei a fost aplicată conform O.U.G. nr.12/2006, privind regimul cerealelor și produselor de panificație, iar o sancțiune, de 600 de lei, a fost aplicată conform O.U.G. nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au confiscat 202 țigarete fără timbru în valoare de aproximativ 121 de lei, 272 de pâini, diverse sortimente în valoare de 836 de lei și suma de 2.945,5 lei.

Oamenii legii menționează că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, având scopul de a preveni și combate atât infracțiunile la domeniul economic, cât și infectarea cu noul coronavirus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*