VIDEO Peste 40 de cetățeni indieni, angajați la o firmă de construcții din Tulcea, susțin că nu au mai fost plătiți de 45 de zile

Cetățeni indieni neplătiți de o firmă din Tulcea

Peste 40 de cetățeni indieni, angajați la o firmă de construcții din Tulcea, susțin că nu au mai fost plătiți de 45 de zile și au anunțat autoritățile despre această situație.

Cei 43 de cetățeni indieni au declarat, pentru TLnews, că lucrează la firma Omni Construct Conspect SRL din Tulcea. Ei susțin că nu au mai fost plătiți de 45 de zile și au depus plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar nu a fost luată nicio măsură.

De asemenea, ei au mai anunțat Inspectoratul General pentru Imigrări despre această situație, dar nu au primit niciun răspuns. Ulterior au depus plângere la IPJ Tulcea, aspect confirmat și de către polițiști.

“La data de 04 iulie 2024, în jurul orei 18:00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea s-a prezentat un grup de 42 de cetățeni străini de origine asiatică care sesizează faptul că, angajatorul, societate comerciala, nu le-a plătit drepturile salariale ca urmare a muncii depuse pentru o perioada de 45 de zile.

In baza sesizării lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice vor efectua verificări pentru a stabili realitatea celor sesizate urmând ca in funcție de concluzie sa dispună măsurile legale din competență”, au declarat reprezentanții IPJ Tulcea. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*