Un tulcean a ajuns după gratii după ce a condus cu o alcoolemie record și a provocat un accident rutier

FOTO cu rol ilustrativ

Un bărbat din Tulcea a ajuns după gratii pentru următoarele 30 de zile după ce a condus cu o alcoolemie record și a provocat un accident rutier.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, în evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală  privind pe inculpatul C.A., cercetat  pentru săvârșirea și în stare de recidivă postcondamnatorie , a infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

„Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 16.05.2024, în jurul orei 12.30, inculpatul C.A. care, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice,  a condus un autoturism  marca Daewoo Kalos pe  DN 22-E 87, pe ruta Tulcea- Cataloi însă,  la scurt timp după ieșirea din mun. Tulcea, inculpatul a  pierdut controlul volanului iar autoturismul condus de acesta a părăsit partea carosabilă și intrat în coliziune cu mal de pământ.

În urma deplasării la locul accidentului și a verificărilor efectuate de către organele de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier –I.P.J. Tulcea,  s-a constat că C.A decime un permis de conducere valabil, redobândit în anul 2023 ( după ce permisul  anterior i-a fost anulat în urma unei condamnării definitive la pedeapsa închisorii, cu suspendarea executării pedepsei, pentru fapte similare) și întrucât acesta emana miros de alcool, a fost supus prelevării mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care s-a constat că inculpatul  avea o concentrație de 2,59 g%0 alcool pur în sânge” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.

Întrucât fapta inculpatului C.A. prezintă pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice, la data de 17.05.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere ce a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea iar inculpatului C.A. i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*