Siguranța elevilor, o prioritate pentru jandarmii tulceni

Acțiune preventivă a jandarmillor. FOTO IJJ Tulcea

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au desfăşurat astăzi,  23 noiembrie, activităţi de prevenire şi informare în rândul elevilor din clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Ion Luca Caragiale din municipiul Tulcea.

Temele abordate de către jandarmi au fost următoarele: prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a fenomenului de bullying, dar și conștientizarea cu privire la pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte.

Elevii au fost informați cu privire la principalele fapte antisociale care pot fi săvârşite de către aceştia, implicaţiile pe care le au asupra lor, principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare.

Aceștia şi-au însuşit cunoştinţe privind normele de convieţuire socială ce trebuie urmate pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect, au învățat cum să identifice formele de violență din școală și potențialele pericole, dar și care sunt modalităţile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat cunoştinţă sau cărora le-au căzut victime.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate pentru Jandarmeria Tulcea, instituție care desfășoară activități preventiv-educative în unitățile școlare din municipiu și județ cu scopul prevenirii violenței în școli și adoptării unui comportament bazat pe respect reciproc atât în școală, cât și în apropierea unităților școlare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*