Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, anunță intenția de a acorda prima distincție de cetățean de onoare al Județului Tulcea lui Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe

Cătălin Chirilă. FOTO CJ Tulcea

Consiliul Județean Tulcea, sub conducerea președintelui Horia Teodorescu, se pregătește să recunoască și să onoreze realizările extraordinare ale unui adevărat erou local. Născut în comuna Sarichioi, județul Tulcea, Cătălin Chirilă a adus mândrie și glorie județului nostru prin obținerea titlului de campion mondial. El este acum considerat urmașul marelui Ivan Patzaichin și reprezintă cu cinste tradiția sportului în județul Tulcea.

„Cătălin Chirilă este un exemplu de dedicație, pasiune și perseverență pentru tinerii din Tulcea și din întreaga țară. Performanțele sale în sportul nautic sunt uluitoare și inspiraționale. Este o onoare să avem un campion mondial atât de tânăr, născut în județul nostru, și sunt mândru să anunț că vom iniția procedura pentru a-i acorda titlul de cetățean de onoare al Județului Tulcea. La fel ca marele nostru campion Ivan Patzaichin, Cătălin Chirilă este un simbol al excelenței și un ambasador de excepție pentru comunitatea noastră“, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Acordarea titlului de cetățean de onoare al Județului Tulcea reprezintă cea mai înaltă distincție pe care Consiliul Județean Tulcea o poate oferi, în condițiile în care Cătălin Chirilă a demonstrat nu doar excelență în sport, ci și un profund angajament față de valorile și tradițiile județului Tulcea.

Cătălin Chirilă este un exemplu pentru tinerii din Tulcea și pentru toți cei care aspiră să atingă excelența în domeniul lor de activitate. Astfel, Consiliul Județean Tulcea va iniția procedura formală pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al Județului Tulcea și, pentru a-l sărbători pe tânărul campion pentru contribuția sa deosebită la reprezentarea județului nostru pe plan mondial.

Născut în Tulcea, pe 11 mai 1998, Cătălin Chirilă a început să practice canoe la vârsta de 14 ani, inițial pe lacul Ciuperca. A fost junior la Clubul Sportiv Municipal „Danubiu” din Tulcea. În 2012, doi antrenori, Adina Cuculici și Ionuț Manolache, l-au selectat pentru echipa lor, marcând astfel debutul său în canotaj.

După absolvirea școlii din Sarichioi, s-a mutat la Tulcea și a studiat la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, specializarea „Instructor sportiv“. La Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, Cătălin Chirilă, care acum este membru al Clubului Steaua București, a obținut locul 5 în finala la canoe dublu 1000 de metri și locul 11 la canoe simplu 1000 de metri.

Pe plan internațional, palmaresul său cuprinde locul 3 la canoe dublu 1000 de metri la Campionatele Europene din Poznan, Polonia, în 2021, locul 1 la Jocurile Europene Minsk 2019 la canoe dublu 1000 de metri și locul 5 la proba de canoe dublu 1000 de metri la Campionatele Mondiale Szeged, Ungaria, în 2019.

În 2022, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe din Halifax, Canada, Cătălin Chirilă a adus României prima medalie la canoe după cinci ani, obținând argintul la C1 – 500 m și primul aur la C1 – 1000 m după 36 de ani. A urcat, de asemenea, pe podium în alte competiții importante, cum ar fi Europenele din Germania, Cupa Mondială din Cehia, Cupa Mondială din Polonia și Super Cupa din SUA.

În acest an, la Duisburg, Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur la canoe simplu 500 m și medalia de argint la canoe simplu 1000m, calificându-se astfel pentru Jocurile Olimpice din Paris 2024. Cu toate că s-a mutat din Tulcea și și-a dezvoltat cariera în altă parte, Cătălin Chirilă păstrează o legătură specială cu județul său natal și îl consideră întotdeauna „județul de suflet“.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*