Polițiștii tulceni au reținut 11 permise de conducere în minivacanța de Rusalii

Controale ale polițiștilor. FOTO IPJ Tulcea

În perioada 21-24 iunie  2024, poliţiştii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, au acționat pe drumurile publice din județul Tulcea, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor rutiere.

Activitățile de combatere desfășurate de polițiști au vizat în special conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, acestea fiind unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere identificate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 62 de polițiști rutieri tulceni, au fost efectuate 621 de testări pentru detectarea prezenței în organism a alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor privind consumul de alcool, au fost reținute 11 permise de conducere pentru fapte de natură contravențională (conducători auto cu valori ale alcoolului pur în aerul expirat mai mici decât valoarea de referință de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), respectiv au fost întocmite 10 dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*