FOTO Peste 3.200 m plase de pescuit și zeci de kg peşte fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat cinci cetățeni români care au pescuit folosindu-se de peste 3.200 m plase tip monofilament și ava, fără să deţină documentele legale. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat la sfârșitul săptămânii trecute cinci cetățeni români care au pescuit 71 kilograme peşte, folosindu-se de peste 3.200 m plase tip monofilament și ava, fără să deţină documentele legale.

 

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă din județul Tulcea, aflați în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, acționând în baza unor informații, au observat în apele administrate de Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, trei ambarcațiuni în care se aflau cinci persoane de sex masculin ce desfășurau activități de pescuit.

În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățenii români, cu vârste cuprinse între 22 și 62 de ani, domiciliaţi pe raza județului Tulcea, iar în ambarcaţiuni se aflau 71 kg de peşte, din speciile știucă, caras şi babușcă, în stare proaspătă, precum şi plase tip ava și tip monofilament în lungime totală de 2.155 m, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au descoperit, pe braţul Sulina al fluviului Dunărea, mai multe setci tip monifilament și tip ava, în lungime de 1.060 m.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, plasele au fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, „pescuitul resurselor acvative vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale”, „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” şi „pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*