Jandarmii tulceni au aplicat amenzi de peste 4.000 de lei la sfârșitul acestei săptămâni

Acțiuni ale jandarmilor. FOTO Jandarmeria Tulcea

În acest sfârșit de săptămână,  jandarmii tulceni au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4.000 de lei.

Potrivit Jandarmeriei Tulcea, 17 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente, au fost aplicate pentru neprezentarea permisului de pescuit, încălcarea condițiilor prevăzute în permis și pescuitul recreativ sub dimensiunile minime legale.

Alte 9 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru consum de alcool în spațiul public, proferarea în public de injurii și expresii jignitoare, provocarea la scandal și neluarea de către părinți a măsurilor necesare pentru a împiedica minorul de la fapte de vagabondaj.

De asemenea, jandarmii tulceni au constatat în mod independent o faptă de natură penală (violența domestică) și au acordat sprijin la constatarea unei infracțiuni (conducerea sub influența băuturilor alcoolice) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Jandarmeria Tulcea reamintește faptul că începând de mâine, 9 aprilie 2024, se va institui prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv.

Pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție, conform conform Ordonanței de Urgență nr 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadã de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit, iar pescuitul comercial în perioada de prohibiţie constituie infracţiune şi se sancţioneazã cu amendã şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadã cuprinsã între un an și trei ani.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*