FOTO Cei mai buni 24 de dansatori ai ansamblului folcloric “Doina Casimcei” au participat la festivalul național “Ambasadorii Unirii”, de la Alba Iulia

Ansamblul folcloric “Doina Casimcei”, la festivalul național “Ambasadorii Unirii”, de la Alba Iulia

Cei mai buni 24 de dansatori ai ansamblului folcloric “Doina Casimcei” din comuna Casimcea, județul Tulcea, s-au pregătit cu bucurie pentru a participa la festivalul național ”Ambasadorii Unirii”.

Acesta s-a desfășurat în zilele de 30 noiembrie -1 decembrie 2023 la Alba Iulia și Sebeș.

Parada portului popular a fost etalată din cetatea străveche Carolina până în Piața Unirii.

De Ziua Națională a României au urcat pe scena centrului cultural ”Lucian Blaga” din Sebeș, alături de ansambluri din București, Vaslui, Maramureș, Olt, Iași, Timișoara, hotărâți să-și arate dragostea pentru cântecul și dansul popular dobrogean insuflată de-a lungul câtorva ani de munca de profesorul Marian Coman, instructorul ansamblului “Doina Casimcei”.

Au dansat și cântat cu tot sufletul și au fost răsplătiți cu furtunoase aplauze ale spectatorilor și ale celorlalți concurenți.

Membrii juriului au acordat premiul I, devenind astfel ”Primii ambasadori ai unirii ediția XXI, 2023.

Au răsplatit astfel cu cinste onoarea ce le-a fost acordata și s-au întors acasă cu mândria de a fi fost părtași la sărbătorirea cum se cuvine a 105 ani de la marea Unire, cu inima plină de recunoștință față de asociația ”Ion Jalea”, Primăria și Consiliul Local Casimcea, dar și sponsorului principal SC Verbund Wind Power Romania SRL, care au susținut financiar și material, costurile acestei deplasări.

Primarul din Casimcea, Gheorghe Țilincă, a ținut un discurs la Alba Iulia.

“Se cuvine să păstrăm vie peste veacuri recunoștința noastră pentru toți înfăptuitorii Marii Uniri, știuți și neștiuți, să-i cinstim cum se cuvine și să nu uităm că “În unire stă puterea”.

Ansamblul folcloric Doina Casimcei din Podișul Dobrogei, județul Tulcea, vă mulțumește pentru imensa bucurie de a se afla în Alba Iulia, orașul Marii Uniri, să fie participant activ la manifestările organizate și să-și arate dragostea și respectul pentru Țară”, a spus o reprezentantă a ansamblului folcloric “Doina Casimcei”. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*