VIDEO Polițiștii au depistat o mașină plină până la refuz cu țigări de contrabandă

Țigarile de contrabandă au fost confiscate de oamenii legii. FOTO IPJ Tulcea

Doi contrabandiști din Republica Moldova au fost prinși de polițiștii tulceni în timp ce transportau aproximativ 170.000 de țigarete de contrabandă cu ajutorul unui autoturism. Instanța a dispus arestarea preventivă ai celor doi suspecți.

În urma acțiunilor desfășurate pe linia combaterii traficului ilicit cu țigări de contrabandă, în data de 14 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Posturilor de Poliție Ciucurova și Topolog, au identificat două persoane cu dublă cetățenie româno – moldoveană, care transportau cu un autoturism cantitatea de 169.600 de țigarete, provenite din săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin.3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României, iar țigările și autoturismul au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Față de cele două persoane în cauză s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 15.12.2017, s-a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o durată de 30 de zile de către Judecatoria Babadag, în prezent aceștia fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag.
Activitatea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*