Forțele Navale Române omagiază veteranii de război

Ziua Veteranilor de Război, cinstită de Forțele Navale Române. FOTO: SMFN

Marinarii militari participă la o serie de activități dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, omagiată tradițional de 29 aprilie, în semn de recunoștință pentru sacrificiile făcute de înaintașii noștri pe câmpurile de luptă, pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a României.

Această dată a fost stabilită prin Hotărâre de Guvern, în urma Înaltului Decret din data de 29 aprilie 1902, promulgat de Regele Carol I, la solicitarea supraviețuitorilor Războiului de Independență, prin care a fost instituit, pentru prima dată, titlul de ,,Veteran de Război”.

În semn de respect și apreciere, vineri, 28 aprilie, marinarii militari din Forțele Navale, împreună cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război și ai Asociației „Alături de Eroi” vor oferi cadouri unor veterani de război din garnizoanele Constanța, Tulcea și Brăila.

La Tulcea, vineri, 28 aprilie, începând cu ora 13.00, personalul militar și civil din unitățile garnizoanei este invitat la Cercul Militar, unde va avea loc un simpozion dedicat Zilei Veteranilor de Război.

Sâmbătă, 29 aprilie, marinarii militari de la fluviu participă, începând cu ora 10.00, la ceremonia militară și religioasă organizată de autoritățile publice locale la Troița Eroilor Marinari, de la Capela Militară din Tulcea. Infanteriștii marini cinstesc memoria eroilor care s-au jertfit în luptă prin organizarea unei ceremonii militare și religioase, care se va desfășura începând cu ora 12.00, la sediul Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*