Danko, noul partener canin al jandarmilor tulceni

Danko, noul partener canin al jandarmilor tulceni. FOTO Jandarmeria Tulcea

Un nou câine de serviciu, din rasa Ciobănesc Belgian Charbonnè,  este în dotarea Jandarmeriei Tulcea.

Danko, în vârstă de aproximativ un an și două luni, este un câine din rasa Ciobănesc Belgian Charbonnè, care, în această perioadă urmează o etapă de acomodare cu conductorul său, intrând apoi în etapa de dresaj pentru specialitatea patrulare/intervenție.

Ciobănescul Belgian Charbonnè este un câine de talie medie spre mare, având o siluetă atletică și musculoasă. Acești câini au un corp bine proporționat, cu o înălțime la greabăn între 56 și 66 de centimetri și o greutate care variază între 20 și 30 de kilograme. Blana lor este scurtă și densă, de culoare neagră.

Ciobănescul Belgian Charbonnè este cunoscut pentru inteligența și devotamentul său față de proprietar. Sunt câini loiali, vigilenți și activi, care își doresc să aibă un scop și să lucreze. Acești câini sunt înzestrați cu o energie formidabilă și necesită o cantitate semnificativă de exercițiu și stimulare mentală pentru a fi fericiți și echilibrați. Sunt câini extrem de inteligenți, care învață rapid, fiind cunoscuți pentru abilitățile impresionante de lucru. Acești câini sunt folosiți în mod frecvent ca și câini de serviciu în diverse domenii, inclusiv în forțele de poliție și militare. Sunt specializați în detectarea drogurilor, a explozivilor și în activități de căutare și salvare. De asemenea, pot excela în disciplina de protecție și în competițiile sportive canine.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes  a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde, iar jandarmii sunt implicați zilnic în desfășurarea antrenamentelor specifice câinilor de serviciu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*