FOTO VIDEO Turiști rătăciți în Munții Măcinului, recuperați în urma unei acțiuni comune a pompierilor, jandarmilor și polițiștilor tulceni

Turiști rătăciți în Munții Măcinului, recuperați după patru ore de căutări. FOTO ISU Tulcea

Doi turiști, o femeie și un bărbat, care s-au rătăcit în seara zilei de joi, 11 noiembrie, în Munții Măcinului, au fost recuperați în urma unei acțiuni comune a pompierilor, jandarmilor și polițiștilor tulceni.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, în jurul orei 23.10, un bărbat a anunțat prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112 că s-a rătăcit în Parcul Național Munții Măcinului, plecând din zona localității Greci. Inițial bărbatul, în vârstă de 44 de ani, din Galați, a fost însoțit de o femeie, în vârstă de 36 de ani, din Brăila, de care s-a despărțit la un moment dat, în încercarea de a găsi drumul de întoarcere.

Opt subofițeri din cadrul Secției de Pompieri Măcin, cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD și 4 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de primă intervenție și comandă au pornit imediat în căutare.

„După aproximativ patru ore de căutări cele două persoane au fost găsite, mai întâi bărbatul și apoi femeia, fiecare fiind însoțit de câte un câine. Ambele persoane se aflau în afara oricărui pericol și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanții ISU Tulcea.

Echipele de căutare au fost formate din pompieri, doi agenți din cadrul Postului de Poliție Greci și patru jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*