Complexul lagunar Razim-Sinoe, repopulat cu icre embrionate de șalău

FOTO ARBDD

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a desfășurat, și în acest an, o nouă serie de acțiuni de repopulare a Complexului lagunar Razim-Sinoe cu icre embrionate de șalău (Sander lucioperca), acțiuni parte a contractului de servicii pentru Refacerea stocurilor de șalău din complexul Razim-Sinoie.

Procesul de reproducere natural dirijată s-a realizat în perioada martie-aprilie 2023, la Baza de cercetare Enisala aparținând de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare “Delta Dunarii” Tulcea, în prezența angajaților ARBDD.

Lansarea celor peste 1200 de cuiburi embrionate conform tehnologiei brevetate și introducerea acestora în lac a fost finanțată de ARBDD.

O parte din veniturile obținute din permisele de acces în RBDD au constituit fondurile pentru refacerea stocurilor de șalău (Sander lucioperca) în Complex Razim – Sinoie, specie aflată în declin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*