Caravana Filmului Românesc – trei zile de pelicule gratuite la Teatrul Jean Bart din Tulcea

Caravana Filmului la Tulcea. FOTO CJ Tulcea
Caravana Filmului la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Consiliul Județean Tulcea implementează proiectul „Caravana Filmului Românesc”, care se va derula la Teatrul Jean Bart, în perioada 1-3 noiembrie 2018, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Consiliul Județean Tulcea a depus spre finanțare o serie de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, către Ministerul Culturii și Identității Naționale, în prima sesiune de finanțare nerambursabilă pentru manifestări/acțiuni/proiecte culturale dedicate aniversării Centenarului României (1918 – 2018) și a Primului Război Mondial, formulate și asumate de entități persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

Printre proiectele aprobate și care urmează a fi implementate de către Consiliul Județean Tulcea se numără și Proiectul „Caravana Filmului Românesc”. Acesta vizează realizarea de proiecții de filme istorice care abordează subiecte din Primul Război Mondial și Marea Unire. Vor fi readuse în fața spectatorilor filme mari românești și mari actori ai cinematografiei naționale. În plus, se încearcă astfel întoarcerea tinerei generații către cultura cinematografică.

În cadrul acestui eveniment, se vor proiecta și alte filme pe care le deține Consiliul Județean Tulcea precum și un film realizat special cu ocazia Centenarului: „România 100. Dobrogea 140. Istorie și Devenire”.

Deschiderea acestui eveniment va avea loc în data de 1 noiembrie 2018, ora 10.00, la Teatrul „Jean Bart”, când va avea loc și un moment artistic susținut de Corala Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian“.

În cadrul caravanei, spectatorii tulceni vor putea viziona filmele după următorul program:

Joi, 1 noiembrie
Ora 10.00 – deschidere oficială; Ecaterina Teodoroiu, (1978), regia: Dinu Cocea.
Ora 17.00 – Pădurea spânzuraților, (1965), regia: Liviu Ciulei
Cetăți de legendă – Mănăstiri și schituri din Dobrogea de Nord

Vineri, 2 noiembrie
Ora 10.00 – Independența României, (1912), regia: Aristide Demetriade
Ora 17.00 – Valurile Dunării, (1960), regia: Liviu Ciulei
Delta Dunării – Peisaje și Păsări

Sâmbătă, 3 noiembrie
Ora 10.00 – România 100. Dobrogea 140. APDR Dobrogeacult.
Ora 17.00 – Dreptatea Momentul Adevărului, (1989), regia: Andrei Blaier
Județul Tulcea – O Europă și o Asie în miniatură.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*