Amenzi de peste 12.000 de lei, aplicate de polițiștii tulceni pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Constănțean cu permisul suspendat, prins la volan în stare de ebrietate pe o stradă din Tulcea. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii tulceni, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au desfășurat în ultimele 24 de ore acțiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului județ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, la activitățile de verificare participând peste 144 de forțe de ordine.

Astfel, au fost verificate 67 de societăți comerciale, 78 de mijloace de transport în comun, fiind legitimate, totodată, peste 200 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.750 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane.

Totodată, acțiunile sunt desfășurate pentru prevenirea accidentelor de circulație, siguranța rutieră reprezentând o prioritate a activității polițiștilor tulceni.

În urma abaterilor constatate organele de control au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 9.700 de lei, din care patru sancțiuni fiind pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală conform Legii nr. 55/2020, fiind reținute și două permise de conducere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*