Acțiuni antibraconaj ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării în perioada de prohibiție

Pescuitul interzis. FOTO Ministerul Mediului

În fiecare an, printr-un Ordin comun al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se instituie prohibiție la pescuit în apele României pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv între 9 aprilie – 7 iunie 2024.

Majoritatea pescarilor sunt conștienți că scopul acestei măsuri este protejarea capacității de reproducere naturală a resursei piscicole, fapt care permite posibilitatea pescuitului în toate celelalte luni ale anului.

Totuși, încă mai sunt și din cei care consideră că în cazul lor, e preferabil să nu respecte aceste măsuri. Aceștia au fost și vor fi în continuare sancționați potrivit prevederilor legale.

De la începutul perioadei de prohibiție până în prezent, Comisariatul de Control din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării a efectuat 133 de controale în zone de pescuit comercial, zone de pescuit sportiv, zone de refacere biologică și zone strict protejate.

În cursul acestora, au fost aplicate 61 sancțiuni contravenționale în valoare de 130.500 lei, au fost confiscate 883 unelte de pescuit, 540 kg pește s-au predat la societățile de profil iar 2282 exemplare pești vii s-au eliberat în mediul natural.

Anul acesta, spre deosebire de alți ani, s-a pus accent pe redarea în mediul natural a cât mai multor exemplare capturate în sculele de pescuit, pentru a mări șansele de reproducere a speciilor de pești.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*